fbpx

הרשאות גישה

אז מה זה הרשאות גישה ?

חזרה למילון מונחים

בין אם אתם מסתכלים על המסך של ההרשאות לפני שאתם מתקינים אפליקציה, וגם אם אתם מתעלמים ממנו לחלוטין, אתם עדיין נותנים לכל אפליקציה את היכולת להשתמש ולהפעיל רכיבים מסויימים בטלפון ובהרבה מהמקרים גם גישה למידע אישי. הרשאות גישה הן בעצם מתן אישור למשתמש אחר או אפליקציה לגשת לפרופיל, עסק או קובץ נעול ומוגן.

כל מי שיש לו סמארטפון עשה זאת פעם, פעמיים או קצת יותר. ראיתם אפליקציה מגניבה אצל חבר או ברשת – והחלטתם להתקין אותה. מיהרתם לחנות האפליקציות, מצאתם את האפליקציה, לחצתם "התקן" ואישרתם בחצי-מבט משהו על הרשאות. בזה הרגע נתתם לעוד אפליקציה גישה למידע האישי הנמצא במכשירכם.
הרשאות גישה בטלפון יכולות להיות עסק מסובך מאוד עבור משתמשים. צריך להבין אותן וגם לדעת לשלוט בהן. גוגל מודעת לכך, ולכן כמעט בכל עדכון של חנות האפליציות שלה, Play Store, מתעדכן גם מסך ההרשאות כדי שיהיה יותר ברור ומפורט. המסך מחולק לראשי פרקים, ולחיצה על כל אחד תפתח הסבר קצר על ההרשאה עצמה. כך תוכלו לדעת מה בדיוק ההרשאות מבקשות מכם והאם אתם מעוניינים לתת אותן לאפליקציות השונות שאתם מורידים.

איך הרשאות גישה עובדות?

לאפליקציה יש את היכולת לקרוא או לכתוב בכל הקבצים שלכם (כולל מסמכים, תמונות ומוסיקה) והגדרות רישום. האפליקציה יכולה לבצע שינויים במחשב ובהגדרות שלכם. היא יכולה להשתמש בכל מכשיר היקפי מצורף או כזה שמהווה חלק מהמכשיר שלכם (מצלמות, מיקרופונים או מדפסות) מבלי להודיע לכם. יש לה גם גישה למיקום שלכם והיא יכולה להשתמש בתכונות הפלטפורמה, כגון היסטוריית מיקומים, אבחון אפליקציות ועוד.
אפשר להעניק לחלק מהאפליקציות הרשאה להשתמש בכל מיני תכונות בטלפון, כמו המצלמה או רשימת אנשי הקשר. אפליקציות שולחות התראות כדי לבקש הרשאה להשתמש בתכונות בטלפון, ואפשר לאשר או לדחות את הבקשות האלו. אפשר גם לשנות הרשאות לאפליקציה יחידה או לפי סוג ההרשאה בהגדרות הטלפון.
אז מי עוקב אחריכם? אם אתם מתקינים רק אפליקציות מוכרות, סביר להניח שאף אחד. אפליקציות פופולריות, כמו המסנג'ר של פייסבוק, נמצאות תחת בחינה מתמדת של מומחי אבטחה ומתכנתים. לעומת זאת, אפליקציה של מפתח לא מוכר שאין לה יותר מכמה עשרות הורדות, כנראה לא תיבדק על ידי מומחי אבטחה פרטיים. חשוב לשים לב שהאפליקציות שאתם מורידים הן מוכרות ומדורגות טוב בפליי סטור או האפל סטור שלכם.

איך ניתן להסיר הרשאות גישה?

בטלפון, פותחים את ההגדרות. לוחצים על אפליקציות. בוחרים באפליקציה שאותה רוצים לשנות. אם האפליקציה לא מופיעה, מקישים על הצגת כל האפליקציות. לאחר מכן בוחרים את האפליקציה הספציפית. בקטע "אפליקציות שאינן בשימוש", מפעילים את האפשרות הסרת הרשאות ופינוי נפח אחסון. במידה ותרצו להשתמש שוב באותה אפליקציה, היא תבקש מכם שוב הרשאה.
זהו הליך בלתי ניתן לעקיפה, משום שאפליקציות צריכות את הרשות שלכם על מנת לבצע שינויים או לקרוא ולסרוק את המידע שלכם.
אין למשתמשים או לגוגל אפשרות לדעת מה אפליקציה עושה עם המידע שהיא מקבלת באמצעות הרשאה, כמו שימוש במצלמה או גישה לזכרון המשותף של המכשיר. לדוגמה, אפליקציית צילום צריכה הרשאת מצלמה ואינטרנט, אבל אין למשתמש דרך לדעת אם היא מעלה את התמונות למאגרים של צד שלישי, אלא אם החברה מצהירה על כך מיוזמתה בתנאי השימוש או בהצהרת הפרטיות. לכן חשוב שתקראו את האותיות הקטנות ותדעו בדיוק למה אתם נותנים הרשאה.

חזרה למילון מונחים

כתבות שעשויות לעניין אותך

רוצים עוד?

אין סיבה שתשארו מאחור. הירשמו לניוזלטר שלנו ותמיד תהיו מעודכנים במה שבאמת חשוב

ראיתם, קראתם, שמעתם?

טמפלט עמוד יחיד פורטפוליו

זה הזמן להשאיר פרטים

בין אם זה לשיחה, ייעוץ או רכישת שירות, אנחנו זמינים עבורכם!

דילוג לתוכן