בשביל לבנות אתרים אנחנו צריכים להחזיק בידע מקצועי, גם היום שלמעשה יש לנו ממשקים שמאוד עוזרים לנו לבנות את האתר ומגיעים עם תבניות מוכנות מראש – תוכנות המאפשרות לנו ליצור אתרים ללא קידוד. מדובר על פיתרון מאוד נוח לכל הפרילנסרים שרוצים לשווק את עצמם. בעבר בשביל לבנות אתר היה נדרש לקודד ולמעשה המחיר של בניית אתרים היה מגיע לכמה עשרות אלפי שקלים. היום ניתן למצוא פתרונות בעלויות נמוכות עבור עסקים קטנים. ריכזנו עבורכם את כל המידע הנדרש לגבי בניית אתרים – מה מתאים למי?
מהו בונה אתרים?
בונה אתרים הוא ממשק שמאפשר לנו להגיע לתוצאה הרצויה ללא ידע מוקדם. נסביר, רוב התוכנות מגיעות בצורה בה אתם מושכים את מבנה האתר ואין צורך לקודד כדי להגיע ליעד. חלק מהתוכנות הן תוכנות עם קוד פתוח, ככה יש לנו יותר דינמיות ושליטה במבנה האתר. רוב התוכנות עולות כסף או שיש בתוכן ממשקים המחייבים אתכם לשלם בשביל לקבל תוצאה טובה יותר. התוכנות מאפשרות לנו ליצור גמישות ולבנות אתר בהתאמה אישית (לכל מי שחושש שהאתר שלו ייראה בדיוק כמו של המתחרים).
מקדמי אתרים לרוב מחזיקים בתוכנות שאינן חינמיות ולכן יצירת קשר עם בונה אתרים/מקדם אתרים יכולה לסייע לכם לבנות את האתר המתאים ללא צורך בהשקעת זמן מצידכם. הממשקים הוא לרוב ממשקי גרירה ושחרור, כעת נסביר האם בונה אתרים מתאים לכם ואילו תכונות הוא מספק.
מהן האפשרויות שיש לי לבניית אתרים?
יש היום הרבה בוני אתרים בשוק, איך תדעו איזה ממשק מתאים לכם? התשובה האמיתית היא ביחס לצרכים שלכם. כאשר אתם מודעים לצרכים שלכם ומכירים את הממשקים תוכלו לזהות בקלות איזה פיתרון מתאים לכם. השוואה בין בוני האתרים היא חלק בלתי נפרד מהתהליך. כאן תוכלו לדעת אם הממשק מתאים לכם. בוני האתרים המוכרים הם: WordPress, Web, Wix, HubSpot, WooCommerce, Hostgator, Hostinger, Domain, BigCommerce, Shopify, Squarespace, Weebly, GoDaddy, Dreamhost. חלק מהשמות שציינו יותר מתאימים לרכישת דומיין מאשר לבניית אתר. אנחנו ניגע כרגע רק בבוני האתרים הפופולריים והרלוונטים.
שניה לפי השוואת הממשקים…
רגע לפני שאתם רואים את ההשוואה בין התוכנות השונות אנחנו ממליצים לכם לערוך רשימה של מה שאתם מחפשים מהתוכנה. אם אתם מחפשים אתר של מכירות, ציינו זאת. אם אתם מחפשים אתר של מערכת הזמנות, תוכנות SEO, תכונות מדיה חברתיות וכו' רשמו זאת. ברגע שיש לכם סדר בין הדברים שאתם רוצים לבין הדברים שאתם מקבלים הסינון יכול להיות יותר אפקטיבי. אם אתם לא בטוחים איזה ממשק מתאים לכם תוכלו להציץ אצל המתחרים – זאת הדרך הטובה ביותר לקבל כיוון בנוגע לבניית האתר שלכם.
- וורדפרס – וורדפרס הוא הממשק הפופולרי ביותר לבניית אתרים. מדובר על פלטפורמה שיכולה להתאים למגוון רחב של סוגי אתרים למעשה, מעל 40% מהאתרים שאתם רואים באינטרנט היום בנויים על ידי הממשק. חשוב להדגיש, קיימות שתי גרסאות לוורדפרס כאשר אחת חינמית ואחת לא. מערכת הניהול של וורס CMS נחשבת למבין התוכנות הטובות ביותר לבניית אתרים. וורדפרס היא תוכנה של קוד פתוח, ככה שיש לכם שליטה מקסימלית בבניית האתר. שימו לב, בשביל להשתמש בתוכנות שונות יש לשלם (תלוי באילו הרחבות אתם רוצים).
- וויקס – בעבר הייתה תחרות גדולה בין Wix ל-Wordpress. וויקס היא תוכנה פופולרית המבוססת ענן. הממשק מציע לכם שימוש בקלות במגוון רחב של תכונות, אבל סך כל השימוש באתרי וויקס באינטרנט עומד על כ-2% בלבד. היתרון המרכזי של וויקס הוא הנוחות, ואין צורך לשלם עבור אירוח. החיסרון הוא שכל עוד אתם משתמשים בדומיין של וויקס אתם תקבלו הודעות ממותגות של Wix באתר שלכם. ניתן למצוא דומיין חדש ללא פרסומות בעלות של כ-10$ בחודש, יש גם תוכניות בכ-24$ בחודש.
- שופיפיי – מה שמייחד את שופיפיי הוא שמדובר על תחום התמחות מאוד ממוקד. שופיפיי היא תוכנה לבניית אתרי מסחר אלקטרוני. התוכנה מפעילה אתרי מסחר במעל 170 מדינות. היתרון המרכזי של שופיפיי הוא שמדובר על תוכנת מסחר מתארחת במלואה, זה אומר שאתם לא צריכים לדאוג לגבי ניהול התוכנה, עדכונים או גיבוי – החברה עושה הכל בשבילכם. כלי השיווק פשוטים וההתנהלות מאוד קלה, סך הכל מדובר על ממשק גרירה ושחרור. שופיפיי גם מציעה POS בחנויות, ככה תוכלו למכור מוצרים לפי המיקום שלכם. החיסרון המרכזי של שופיפיי הוא שהם גובים עמלת מכירה של כ-2$. בנוסף, התוכנית הבסיסית של החברה עומד על כל 30$ בחודש.
- WooCommerce – אם כבר דיברנו על שופיפיי, ניתן לכם את האפשרות להשוות בין אתרי מסחר. WooCommerce היא גם תוכנה לבניית אתרי מסחר. מדובר על תוכנה בקוד פתוח הבנויה על גבי וורדפרס. למעשה, מעל 8% מהאתרי המסחר נעזרים בשירותי WooCommerce. היתרון המרכזי הוא שמדובר על ממשק שנותן לנו שליטה מלאה, זה מגיע עם כל תכונה שאתם יכולים לדמיין לניהול חנות מקוונת. אפשרויות התשלום הן מגוונות, מעל 80 אפשרויות! בנוסף, גם העמלות לא גבוהות יחסית, החברה מציעה לכם גם שירותי משלוח, ניהול מס מכירות, ניהול מלאי ומגוון רחב של אפשרויות לניהול אתרי מסחר.
לסיכום, בניית אתרים היא מלאכה מורכבת. כדי להתאים בצורה נכונה את האתר שלכם לממשק הרלוונטי אנחנו מציעים לכם לפנות לבעל מקצוע עם ניסיון מתאים. בדרך כלל אותו בעל מקצוע גם יעזור לכם בשלבי הקידום. ניתן לבחור בין תוכנות קיימות או למעשה, לבנות אתר מאפס אך המחירים יהיו בהתאם.